O nama

O nama

Firma Alfa Plast postoji od 1997.godine u Kragujevcu, kada je vlasnik firme Sretenović  Rajko odlučio da Nemačkom tehnologijom i ličnim patentom kao i prethodno stečenim znanjem iz ove oblasti, započne proizvodnju zatvarača i plasira ih na srpsko tržište. Od osnivanja firme do danas, prošireni su kapaciteti kao i tržište, a kvalitet ostao na zavidnom nivou. Alfa Plast je dobitnik Evropske nagrade za menadžment i kvalitet i kao takva pretstavlja jaku konkurenciju na tržištu prodaje zatvarača.

Prvi proizvod, napravljen u Alfa Plast-u bio je AP-1, jednodelni, laki zatvarač koji je za kratko vreme postao interesantan a takoÄ‘e i jedinstven na tržištu tadašnje Jugoslavije.

Nakon uspeha ovog proizvoda, pokrenuta je i proizvodnja AP-2 zatvarača sa duplim dihtovanjem za visoko gazirana pića, čija aktuelnost i danas ne jenjava.


bericapGodine 2005. uspostavljena je saradnja sa jednim od najvećih sistema u oblasti proizvodnje i prodaje zatvarača – "Bericap" iz Nemačke. Poslovno-tehnička saradnja postoji i izmeÄ‘u Bericap-a MaÄ‘arska i Alfa Plast-a.

 

logo erwes und reifenbergVrlo uspešna saradnja je ostvarena i sa firmom Erwes Reifenberg iz Nemačke, jednom od vodećih firmi u Evropi, koja se bavi proizvodnjom kalupa i alata za brizganje plastike.

 

 

 

Firma Alfa Plast posluje u sopstvenom proizvodno-poslovnom prostoru u Kragujevcu, ul. Milivoja Bankovića b.b. Iz godine u godinu se trudimo da opravdamo poverenje naših kupaca kvalitetom i tačnošÄ‡u isporuke kao i stalnim napretkom.